El viatge en globus

Definició

Conte musicat i narrat a través de la paraula, el so i la imatge. Explora el món dels sentits en contacte amb els elements de la natura que pertanyen a l’univers celeste. La durada és de quaranta minuts.

El Sol

El Sol

Adreçat a

Un públic familiar amb infants d’edats compreses entre tres i vuit anys. També va dirigit als programes escolars d’educació primària i educació especial.

Sinopsi del conte

La història explica l’aventura d’en Quim el dia del seu aniversari. En Quim no és un nen com els altres; la seva mida, igual a la d’un cigró, el fa diferent i li crea un munt de dificultats. Per celebrar els seus cinc anys els pares d’en Quim el porten al parc d’atraccions. Allà li compraran un globus vermell que, sense voler, l’enlairarà cel amunt. En Quim es veurà inmers en un viatge inesperat. El globus el porta més enllà dels límits de la ciutat fins el bosc on coneixerà les penes d’un Ocell extraviat. Pujarà fins on viuen els Núvols i conversarà amb ells. Aprendrà que les gotes de pluja són més necessàries del que ell creu. Voldrà fer-se amic del Vent i arribar a entendre per què sempre està tan sol. Finalment, cansat de viatjar, demanarà ajut al Sol per tornar a casa però haurà d’esperar que es faci de nit i demanar consell a la Lluna. Aquesta el farà jugar amb els Estels i agafant-se de la cua d’un estel fugaç baixarà altra vegada a la terra amb els seus pares, on acabarà bufant les espelmes del seu aniversari.

El núvol blanc

El núvol blanc

Descripció de l’Espectacle: objectiu i estructura

L’espectacle es desenvolupa a partir de la història d’en Quim. El conte s’explica amb la paraula però sobretot amb la música i la plàstica dels titelles i objectes. L’objectiu principal és que els espectadors/es participin, igual que el Quim, d’aquest viatge. Un viatge a través de les sensacions que seran suggerides per la veu dels actors/narradors, pels sons i les músiques però també per les imatges i el contacte amb els objectes. Es pretén envoltar l’espectador, interpel·lar la seva sensibilitat, submergir-lo dins una aventura sensorial. L’espai haurà de facilitar doncs la proximitat amb el públic. Pel que fa a la seva estructura consta de parts musicals i narrades, amb la interrelació d’ambdues i el joc d’aquestes amb el moviment i l’espai. S’ha pensat en l’ús de titelles i objectes en detriment d’una escenografia per posar l’interés en l’ús de l’imaginari, facilitant l’acostament i la mobilitat cap a l’espectador.

Equip artístic

La direcció: La direcció escènica i musical és de la Cia.En Clau de Clown en col·laboració amb la Mar Vizoso, compositora de la música. Les actrius: Les actrius / narradores són la Carme Porta i l’Elena Codó totes dues llicenciades a l’Institut del Teatre de Barcelona i creadores de la la Cia. En Clau de Clown. Els músics Piano : Mar Vizoso Flauta : Marc Camacho

Característiques de l’espai

Un escenari de mida mínima: 6×4m. És un espectacle idoni per sales petites que facilitin la proximitat i intimitat amb l’espectador.

Elements auxiliars: necessitats tècniques

So : Taula amb quatre entrades de micro. 2 micros d’orella. Dos micros amb el seu peu corresponent. Monitor. Llum: Il·luminació escenari