Barbacoa i Pocapena, dos bergants de bona mena

Presentació   bbpp2

Es tracta d’un espectacle d’animació:la versió reduïda d’ Un somni de pirates. Aquesta versió consta de dues parts: la primera, més teatral on es presenten els personatges i s’hi exposa l’argument. La segona part es desenvolupa amb la col.laboració de tots els nens/nenes que fins ara havien fet d’espectadors. Es tracta de fer-los partíceps, a través de jocs i cançons, de la nostra aventura per cercar el misteriós tresor de Barbanegra.

La durada és d’aproximadament 45 minuts

Adreçat a

Públic familiar amb nens/nenes d’entre 4 i 10 anys.

Argument

bbpp1

Els nostres dos pirates: el Capità Barbacoa i el seu grumet Poca-Pena, són dins el seu vaixell Temut a punt de partir a la recerca del tresor, mapa del qual el Capità acaba de robar al temible Barbanegra. Abans d’emprendre la travesia per cercar el preuat botí se’ls planteja un petit entrebanc: no tenen tripulació. Necessiten una ferma tripulació de grumets que els ajudin en aquesta aventura, és aquí quan recluten a tots els nens i nenes que hi estiguin interessats. Un cop a bord del vaixell el primer que cal fer és la formació dels nous pirates. Hauran de presentar els respectes al capità, aprendre la salutació entre els pirates i finalment superar la prova intel.lectual. Un cop formats inicien el viatge però cal que tothom hi vagi amb el seu propi vaixell, així que mitjançant un altre joc construïm un vaixell de paper per a tothom. Un cop llest ja podem arriar les veles i salpar. L’aventura per mar comença, s’hauran de sortejar diferents perills com una roca enmig de l’oceà, una tempesta de llamps i trons i una forta ventada.Tot plegat fa que poc a poc el vaixell quedi malmès fins al punt que s’enfonsi. Però no està tot perdut, de les pitjors desgràcies sempre se’n treu alguna cosa….

bbpp3

Equip artístic

Autoria: En Clau de Clown
Direcció: En Clau de Clown
Actrius: Elena Codó i Glòria Balanyà

Característiques de l’espai

L’animació és pot realitzar en espais tant exteriors com interiors. L’espai mínim seria de 6×4 metres.

Elements auxiliars: necessitats tècniques

En cas de fer-se en un espai exterior: dos micròfons de d’orella amb l’equip amplificador corresponent. No requereix d’il·luminació específica.