Història d’una deixalla

Presentació

La Història d’una deixalla és el segon muntatge de la companyia En Clau de Clown. Neix a partir d’un petit esquetx de clown, guardonat per l’empresa Hera Holding, que realitza la companyia en motiu de l’acte Medi Ambient i Cultura, Cares d’una mateixa moneda (juliol del 2000); celebrat per l’esmentada empresa i on també hi participa la Companyia Comediants.

La Pala

La Pala

És un espectacle teatral dirigit a un públic infantil en l’àmbit familiar i/o educatiu. L’objectiu principal és fer una crida a la necessitat de preservar el medi ambient i la vida, en contra d’un model consumista radical que s’imposa dins la nostra societat. A través de l’humor és posen de manifest valors tan actuals com és la consciència ecològica; però també d’altres com la lluita per la llibertat i l’expressió de les idees, el respecte pels altres i, sobretot, per un mateix. No és un espectacle pròpiament de clown encara que utilitza recursos d’aquest. És una història narrada per dos escombriaires, Pala i Escombra, que volen descobrir als ulls dels nens tot un món amagat dins un cubell d’escombraries. La narració, el joc, les titelles i l’esquetx formen part d’Història d’una deixalla. Té una durada aproximada d’entre quaranta i cinquanta minuts que pot variar segons la implicació del públic, ja que el joc i la participació dels nens formen part del muntatge. Va dirigit a un públic a partir de cinc anys.

Míster Dòlar

Míster Dòlar

Sinopsi

Història d’una deixalla explica la lluita d’una joguina que es nega a acceptar un destí manipulat per les lleis del mercat i que la condemna a convertir-se en deixalla. Ella vol entendre perquè la societat s’entesta a llançar-la al cubell de la brossa. Es troba davant un dilema existencial que la farà créixer fins adonar-se que té veu pròpia i que aquesta veu pot ser escoltada. En el seu camí Mister Dòlar provarà de comprar-la amb afalacs dolços, serà instruida per un general sense escrúpols que vol ocupar el planeta amb pudor i brutícia, un metge sonat li extirparà el cor… cap d’ells, però, aconseguirà que la seva petita revolució vagi endavant i que les orelles del món escoltin les seves paraules.

Fitxa artística

Text…………………………….Cia. En Clau de Clown

Direcció…………………………Cia. En Clau de Clown

Escenografía i vestuari………….Cia. En Clau de Clown

Actrius Escombra……. Carme Porta Pala……………. Elena Codó

Fitxa tècnica

Espai: Exterior o Interior / 6 x 4 metres

Equip de so: taula amb dos entrades de micro i CD, amplificador corresponent + dos micròfons d’orella (en cas de fer-se en espai exterior)

No requereix una il·luminació específica