Sarasvati, un viatge instrumental

sarasvati-1

Presentació

La següent proposta està dirigida a un públic infantil-familiar, entre 5 i 12 anys aprox., i pretén acostar la música tradicional i els seus instruments als nens. Concretament es presenten cinc instruments tradicionals de corda en un viatge que comença a la península ibèrica i s’endinsa pel mediterrani fins arribar a la remota Índia.

Sobre la música es van entrefilant els diferents contes: La fugida de l’Ada (Sefardí), el Mite d’Orfeu i Eurídics (Grec), la Ballarina (Àrab), Els dos amics (Sufí),

El conte del Kapil (Hindú)

Espectacle amb música

Té una durada d’ 1 hora.

Sinopsi

El viatge instrumental:

  • Violí (Europa)

La cançó sefardí “Hijamía” ens servirà de punt de partida per a la narració del viatge. L’Ada, una noia que fuig dels lligams de l’amor a través del mar per a cercar la font del coneixement i la inspiració en la Deessa Sarasvati de la llunyana cultura Hindú. Els nens acompanyaran a l’Ada en aquest viatge navegant sobre les notes musicals que com onades ens portaran fins a Grècia.

  • Baglama (Grècia, Turquía)

Farem parada a Grècia per escoltar el Mite d’Orfeu i Eurídice mentre sona l’Epitafi de Seikelos (cançó més antiga trobada). I entre Grècia i Turquía el Baglama ens acompanyarà també per explicar el conte àrab de La Ballarina.

  • Rabab (Orient Mitjà)

En dromedari ens endisarem per les muntanyes que ens portaran cap a l’Afganistan fins a travessar el desert del Rajastan. Pel camí, impulsats pel ritme del Rabab, explicarem el conte sufí dels dos amics.

  • Sitar i Sarangi (Índia i Pakistan)

Finalment pel Pakistan entrarem a l’Índia on serem rebuts pel Sarangi, instrument molt antic que ens obre les portes al món de Sarasvati. Coneixerem aquesta deessa hindú tan potent ja que és la font de la inspiració del Déu Brahma i que ens aporta coneixement, claredat,  discerniment i la música del sitar.sarasvati-7

Acabarem amb un conte hindú sobre la importància de la lectura.

Cada instrument és presentat i explicat pel Yacoob.

Al final de l’espectacle es deixa un espai de trobada entre els assistents i els artistes on s’intercanvien idees, s’expressen dubtes i es poden acostar als instruments per veure’n els seu funcionament de més a prop.

Fitxa artística

Producció i direcció d’En Clau de Clown

Guió  A partir de contes i música Tradicionals

Intèrprets: Àlex Guitart i Elena Codó

Fitxa tècnica

Espai: Interior / 4×2 metres

Equip de so: només si la sala no té prou sonoritat, requerirà de micros inhalàmbrics i l’equip per conectar-lo.

No requereix una il·luminació específica

Tràiler Sarasvati

sarasvati-un-viatge-instrumental1